اخبار و مقالات

خط تولید ادویه سازی

ادویه جات از دیرباز نقش بسیار مهمی در تهیه ی غذا و گاها مصرف دارویی در فرهنگ های مختلف داشته اند. امروزه در هر فروشگاهی انواع ادویه ها را می توان مشاهده کرد که از لحاظ طعم و کیفیتی که به غذاهای مختلف میدهند با هم متفاوت بوده و دارای اهمیت خاصی برای هر آشپزی. در این مقاله سعی داریم خط تولید شرکت ادویه سازی را شرح دهیم با ما در این دنیای پر عطر و رنگ همراه باشید.

 

تجهیزات و دستگاه های لازم برای راه اندازی خط تولید ادویه جات

دستگاه های لازم برای راه اندازی خط تولید ادویه جات شامل:

  • دستگاه آسیاب چکشی
  • آسیاب تیغه ای
  • مخلوط کن
  • دستگاه پرکن پودری
  • و دستگاه بسته بندی ساشه

 

دستگاه آسیاب چکشی تولید ادویه

یکی از کاربردی ترین دستگاه ها و تجهیزات این نوع خط تولید ادویه، دستگاه آسیاب چکشی است که برای مرحله ی اولیه این فرآیند مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه بسیار کاربردی بوده و امکان آسیاب اقسام ادویه در ظرفیت های بالا را به شما ارائه می دهد.

ادویه هایی که دانه های سفتی دارند مانند فلفل سیاه را می توان با استفاده از دستگاه آسیاب چکشی در مقیاس بالا آسیاب نمود. علاوه بر ادویه جات، غلات مانند جو وگندم را نیز با استفاده از این دستگاه می توان به آسانی خرد و ریز کرد. چکش های گردان این دستگاه با تولید و انتقال انرژی جنبشی، باعث پودر شدن دانه ها می گردد.

 

دستگاه آسیاب تیغه ای

دستگاه آسیاب تیغه ای با قدرت بالای موتوری که دارد، انواع ادویه ها از جمله فلفل، زرد چوبه، دارچین، زنجبیل و دیگر ادویه ها و دانه ها را پودر و آسیاب می کند. جنس تیغه های این دستگاه غالبا از فولاد ساخته شده و در برابر بعضی از ادویه های سفت بسیار مقاوم است.

 

دستگاه بسته بندی ساشه پودری

دستگاه های پرکن و بسته بندی ساشه پودری برای بسته بندی انواع فرآورده های پودری مانند ادویه ها، قهوه، شکر و نمک کاربرد دارند.

 

دستگاه پرکن پودری برای ادویه جات

محصولات پودری مانند ادویه جات را  می توان با استفاده از دستگاه پرکن پودری، درون ظرف مورد نظر پر و بسته بندی کرد.این دستگاه  از مهم ترین تجهیزات مورد استفاده در صنایع مختلف به شمار می آید و باعث بیشتر شدن دقت و سرعت در روند تولید می شود، که مجموعه ماشین سازی عبدالملکی تولید کننده ماشین آلات صنعتی با خدمات پس از فروش، سازنده این دستگاه در حالت اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و خانگی بوده و آماده ی ارائه مشاوره و فروش به شما عزیزان می باشد. جهت اطلاع از قیمت و خرید دستگاه پر کن پودری با ما در تماس باشید.

 

دستگاه بالابر پودری ادویه جات

به منظور انتقال مواد غذایی پودری مانند نمک، قهوه، ادویه و غیره به دستگاه های بسته بندی مواد غذایی، نیاز به یک دستگاه بالابر داریم. نحوه  کار با این دستگاه بسیار آسان می باشد و شما با قرار دادن محصول غذایی درون مخزن دستگاه بالابر، می توانید به پروسه ی بسته بندی و انتقال محصولات سرعت ببخشید.

 

مراحل راه اندازی خط تولید ادویه

تهیه مواد اولیه و شرایط نگهداری آن ها

برای تهیه مواد اولیه انواعی از پر مصرف ترین ادویه ها در ایران مانند: فلفل، زرد چوبه، زنجبیل، دارچین، سماق، خردل و… را تهیه می کنیم. از آنجا که اکثر ادویه ها در کشور ما وارداتی هستند این ادویه ها در اشکال متفاوتی وارد می شوند به طور مثال دارچین به شکل چوب، فلفل سیاه و سماق به صورت دانه های خشک و به علت دارا بودن ترکیبات ضد میکروبی و پایین بودن رطوبت به صورت طبیعی مقاومت بالایی مقابل فساد میکروبی دارند.

بنابراین دارای ماندگاری بالایی هستند. برای نگهداری از ادویه ها آن ها را در انبارهای خشک و خنک و مجهز به هواکش قرار می دهند. برای جلوگیری از مخلوط شدن بوی ادویه ها بهتر است،هر نوع در انبارهای جداگانه نگهداری شود.همچنین حمل مواد اولیه باید با سرعت انجام گیرد و از طولانی ماندن بسته های ادویه در معرض هوا، گرد و غبار و آفتاب جلوگیری شود.

 

  آسیاب کردن

اصول بوجاری و درجه بندی:

طی پروسه بوجاری در خط تولید باید هر نوع مواد اضافی و خارجی از ادویه ها جدا شود. این کار به روش‌های گوناگونی به شرح زیر انجام می پذیرد:

جداسازی با دست:

در صورتی که ادویه ها دارای سنگ درشت، کلوخ، مواد خارجی اضافی یا کپک باشند؛ عمل جداسازی با دست انجام میشود.

جداسازی با الک:

در صورتی که ادویه ها شامل مواد ریزی بوده، که با دست قابل تفکیک نمی باشند، برای بوجاری آنها  از الک استفاده می شود.

جداسازی با جریان هوا:

در این فرآیند قسمت های سنگین تر یا سبک تر از ادویه را توسط جریان هوا جدا سازی می‌کنند. گاهی اوقات ادویه ها در خط تولید، نیاز به طبقه بندی نداشته و میتوانند در وهله ی اول بسته بندی شوند مانند لیموی عمانی خشک ودرسته .

ولی در برخی از موارد ممکن است ادویه ها از نظراندازه دانه، ماهیت، رنگ، شکل و چگونگی عرضه نیاز به طبقه بندی داشته باشد، مانند پودر دارچین و گرد زردچوبه.

در صورتی که ادویه مورد مصرف به صورت گرد در بازار فروش عرضه شود، مانندگرد غوره، گرد لیموو غیره باید مواد اولیه توسط آسیاب های مناسب این کار نرم شوند، اساس آسیاب کردن ایجاد مالش بین مواد در دو سطح ساینده است.

مخلوط کردن

در تهیه غذاها معمولا از چند نوع ادویه با نسبت های متغیر استفاده میشود. از آنجا كه رعایت دقیق این نسبت ها كار سهلی نیست؛ امروزه استفاده از ادویه های تركیبی و آماده، بسیار مرسوم شده است. تركیب ادویه ها بسته به سلیقه و فرهنگ مردم در مناطق مختلف با یك دیگر تفاوت دارد.

بنابراین نمی توان فرمول مشابهی برای عرضه ادویه های تركیبی ارائه كرد، زیرا این ترکیبات به صورت تجربی به دست می آیند. براي تولید ادويه های تركيبی در خط تولید ادویه جات در ابتدا ادويه های مختلف به طور جداگانه آسياب می شوند و سپس با نسبت معين توسط ميكسر با هم مخلوط ميشوند.

بسته بندی ادویه جات

در این مرحله از خط تولید بهتر است بسته بندی ادويه بدون دخالت دست انجام گیرد. در صورتی كه اين عمل ممکن نباشد ادويه ها بايد در ظروف تميز و خشک با درپوش قرار داده شوند و سپس در فرصت مناسب بسته بندی شوند.
محصول آسیاب شده ابتدا در گونی حدودا 30 كیلویی بسته بندی شده و وارد انبار می شود.

در این مرحله از خط تولید ادویه جات اگر بار میكروبی فرآورده آسیابی بالا باشد، لازم است برای سالم سازی با استفاده از پدیده پرتودهی ماده غذایی با اشعه گاما به سازمان انرژی اتمی ارسال شوند.ادویه و مواد بسته بندی آنها كه نیاز به پرتو تابی دارند، باید دارای كیفیت مناسب و شرایط بهداشتی مقبول برای این فرایند باشند.

قید اصطلاح پرتو دیده و مقدار دز اشعه بر روی بسته بندی کالا توسط تولید کننده الزامی می باشد.

 

چگونگی بسته بندی ادویه

در خط تولید ادویه، بسته بندی به دو صورت اولیه و ثانویه انجام می گیرد. بسته بندی اولیه به طور مستقیم با محصول در ارتباط است در حالی كه بسته بندی ثانویه برای تسهیل در حمل و نقل انجام می شود. مثلا در بسته بندی برخی ادویه ها یا چای، محصول ابتدا در بسته ی آلومینیومی قرار گرفته و سپس این بسته درون یک جعبه مقوایی قرار داده می شود.

برای فرستادن محصول به بازار فروش بسته های بزرگ از انبار وارد قسمت بسته بندی نهایی می شوند.

برای بسته بندی ادویه جات در خط تولید ادویه جات از انواع مواد بسته بندی همانند مقوا، ظروف شیشه ای و یا فلزی استفاده می شود. پس از بسته بندی لازم است نشانه گذاری های لازم اعم از نام فرآورده، سری ساخت، وزن، نام و برند تولید کننده و…روی بسته درج شود.

 

میزان سرمایه لازم برای راه اندازی خط تولید ادویه جات چقدر است؟

برای راه اندازی خط تولید ادویه جات ، به سرمایه اولیه بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارید. هم چنین برای شروع این کار به تهیه یک قطعه زمین با حداقل مساحت ۵۰۰ متر مربع نیاز است. برای کار با دستگاه ها نیز حداقل ۴ نیروی کار انسانی لازم است.

هنگام تولید و آسیاب ادویه ها، مقدار زیادی گرد و غبار ایجاد می شود. از این رو، بهتر است که محل احداث خط تولید خود را، در مکانی بیرون از فضای شهر انتخاب کنید. هم چنین برای تهویه مناسب و استاندارد هوای درون خط نیز از فن های صنعتی و بزرگ استفاده کنید.

 

مجوز های لازم برای خط تولید ادویه جات چیست؟

از اصلی ترین مجوز ها می توان کسب مجوز از شبکه بهداشت و جهاد کشاورزی را نام برد در مرحله ی بعد به مجوز تولید و بسته بندی اقلام خوراکی مانند ادویه احتیاج دارید که به دو صورت حقیقی و حقوقی صادر می شوند، سپس نیاز به ثبت برند برای کسب و کار خود دارید.

 

برای خرید تجهیزات و دستگاه ها لازم برای راه اندازی خط تولید ادویه جات چه باید کرد؟

دستگاه های مورد نیاز برای راه اندازی این خط تولید در قسمت های قبل گفته شد، شما می توانید برای تهیه این تجهیزات از شرکت های ماشین سازی تولید کننده اقدام کنید. مجموعه ماشین سازی عبدالملکی با سابقه چندین ساله در عرصه ی تولید و فروش انواع دستگاه پرکن اعم از دستگاه پرکن پودری آماده ی ارائه مشاوره و فروش به شما مشتریان عزیز می باشد. برای اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.


ارسال نظر :
نظر

نظرات شما :
    هنوز کامنتی ثبت نشده است.